dinsdag 19 oktober 2010

trio van herfstgroenten en appel


Een goede manier om die geweldige, heerlijke knolselder verkocht te krijgen aan de kindjes

Wat heb je nodig? voor 4 stevige, grote porties

1/2 knolselder
Evenveel pompoen als knolselder
8 stevige winterwortelen
1 appel
Herbamare van Vogel( voor hele kleine kindjes : liever geen zout toevoegen!)
rozemarijn
tijm
2 laurierblaadjes
zwarte peper
olijfolie/soja bakken en braden

Alles in kleine blokjes ( alles 1cm op 1 cm) snijden. De vetstof verhitten in de (druk)kookpan. De knolselder als eerste aanbakken, samen met de rozemarijn en tijm, herbamare en zwarte peper. Laten bakken gedurende 3 minuten.
De worteltjes in blokjes snijden en toevoegen. Even laten meebakken.
De appel in blokjes toevoegen. Beetje water erbij. Deksel op de pan, en gedurende een 10 minuten laten bakken ( tot wortel bijna gaar is).
Blokjes pompoen toevoegen. Deksel terug op de pot, en laten sudderen op zacht vuurtje tot pompoen zacht is.
Eventueel bijkruiden.
Ik vind dit het lekkerst als de knolselder bijna volledig "gesmolten" is. Maar je kan die ook in het begin minder lang laten bakken, zodat je nog stevige blokjes overhoud.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten